Nei

Nei staat voor neuro-emotionele integratie en is ontwikkeld door Roy Martina, arts, die het beste uit verschillende behandelmethoden, o.a. homeopathie, acupunctuur en kinesiologie, samenvoegde. Door middel van spiertesten en gerichte vraagstelling wordt met het onbewuste gecommuniceerd. In het onbewuste ligt alles opgeslagen wat ooit is gedaan, gezegd of ervaren en is daardoor een enorme hulp bij het opsporen van het ontstaan van klachten en belemmeringen. In combinatie met NLP, EE en verschillende testprotocollen wordt duidelijk wat er aan de hand is en wat er vervolgens nodig is om dit te veranderen. Nei maakt de weg vrij om meer jezelf te zijn en vanuit het hier en nu te reageren. Om deze verandering te ondersteunen zijn soms oefeningen of natuurlijke middelen (o.a. Bachbloesems) nodig.

 

Voor wie?

WatisNei

Blij zijn, je goed voelen, wie wil dat nu niet! Helaas worden we maar al te vaak hiervan afgehouden. Vaak liggen daar belemmerende overtuigingen of patronen aan ten grondslag; Als je maar vaak genoeg gehoord of gevoeld hebt dat je iets niet kunt of niet goed genoeg bent, wordt dit vastgezet in je onbewuste en als “waar”ervaren, je wordt dan van binnenuit gesaboteerd.

 

Inzicht in jezelf.

Door middel van Nei zijn die belemmeringen op te sporen en te ontnemen van hun kracht. Daardoor komt er plaats voor zelfgekozen, positieve overtuigingen. Het voelt als een bevrijding.

De nei-methode helpt je inzicht te krijgen in de oorzaak of het ontstaan van je klachten en geeft je daardoor de mogelijkheid om er verandering in te brengen.

 

Welke klachten?

overprikkeling
gebrek aan zelfvertrouwen
angsten
verdriet
boosheid
lichamelijke klachten

wanneer bepaalde dingen maar niet willen lukken
wanneer bepaalde dingen steeds weer gebeuren

Ook op vragen als “wie ben ik” en “wat is mijn plek” kan via de nei-methode inzicht ontstaan.

 

Kinderen en nei.

Kinderen zitten soms niet lekker in hun vel en kunnen moeilijk verwoorden wat er is. Vaak uit zich dat in buikpijn of veranderd gedrag. De nei-methode kan dan heel verhelderend werken voor zowel ouder(s) als kind en is niet belastend.

 

Testen via de ouder.

Baby’s en jonge kinderen test ik via één van de ouders. Oudere kinderen kunnen zelf meewerken, maar ook bij hen is het mogelijk via een ouder te testen. Het kind hoeft dan niet aanwezig te zijn bij het consult. Wel is het dan fijn een foto van het kind mee te nemen, waar het alleen op  staat en in de camera kijkt.

Ter ondersteuning geef ik vaak een oefening mee naar huis. Dat kan een body and brain-gym oefening zijn. Hiermee wordt onder andere de samenwerking tussen de beide hersenhelften gestimuleerd, wat een gunstige invloed heeft op het leervermogen en de concentratie.
Soms is het gebruik van een natuurlijk middel aan te raden.

 

Klachten waarbij nei heel goed inzetbaar is.

overprikkeling
angsten
concentratieproblemen
gepest worden of pesten
boosheid of verdriet dat groter lijkt dan passend bij de situatie
huilbaby’s
gebrek aan zelfvertrouwen
leer- en leesproblemen
druk gedrag

 

Bachbloesems.

Bachbloesemremedies zijn ontwikkeld door Edward Bach (1886-1936), arts uit Engeland. De 38 tincturen zijn bereid uit in het wild groeiende bloemen en planten. Ze helpen je beter om te gaan met emoties en het herstellen van je innerlijk evenwicht.

De Bachbloesemremedies zijn makkelijk in te nemen en geschikt voor volwassenen, kinderen en dieren. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

 

 

Ja, ik wil een afspraak maken of info aanvragen